El Festival

El Festival VALENCIRC celebra la seua XI edició programant 27 activitats gratuïtes des del 30 de setembre al 15 d'octubre.

Amb espectacles, tallers, festes i jocs oberts al públic, Valencirc continua sent el principal aparador del Circ Valencià, amb més de la meitat de les companyies, i 3 de cada 4 activitats, d'origen valencià. A nivell nacional comptarem amb espectacles d'Andalusia (Cia. ROLABOLA, Premi Nacional de Circ), Catalunya (Cia. JOSÉ LUIS REDONDO) i Balears (Cia. DU’K’TO i CIRC BOVER). Com en altres edicions, tindrem 2 intercanvis juvenils europeus amb la COMPAGNIA ELEFANTI (Itàlia) i l’APPACDM (Portugal).

Per a donar-los espai a tots ells hem mantingut el nostre format de 3 caps de setmana, col·laborant amb els municipis d'Alboraia i Paiporta, la Universitat de València, Biblioteques de València i Teatre Escalante, més el nostre espai principal als Jardins del Palau.

La línia artística del festival continua oferint una programació circense eclèctica: tenim espectacles que mostren totes les disciplines circenses, dirigits al públic general, l'infantil, i l'adult, propostes més clàssiques, contemporànies, de carrer; i de xicotet, mitjà i gran format.

Com a novetat enguany podrem donar un servei de barra i menjars als Jardins del Palau, amb la il·lusió d'oferir un espai en el qual passar una jornada sencera. Hem preparat sorpreses i un misteriós joc, que ens acompanyarà durant les vesprades. I sessions de DJ per a celebrar el circ.

De nou reunim les escoles de circ de la ciutat, exhibint les mostres dels nostres alumnes amb els de l'Espai de Circ, CREAT i Espai Òrbita, en la nostra jornada de CIRCONVIVENTS.

Compromesos amb la Formació Circense i el Circ Social, l'altra gran activitat de la nostra entitat, impartirem 4 Tallers de Circ per al públic general i donarem la benvinguda al nostre curs regular de Circ Social amb 17 tallers en la nostra primera setmana de festival.

Com sempre, les exhibicions seran en l'espai públic, gratuïtes, i en la seua majoria, a l'aire lliure.

Salut, i molt Circ.


Història

El Festival ValenCirc, organitzat per la companyia SARGANTANA CIRC INCLUSIU, sorgeix en 2013 amb la voluntat d'oferir una programació al voltant del Nou Circ a la ciutat de València. Portem 10 edicions, en 2023 serà l'onzena.

​Des del seu inici el nostre festival s'ha caracteritzat pel treball en xarxa amb altres entitats i esdeveniments, amb les quals hem anat creixent:

​- D'aquesta manera, de 2013 a 2022 col·laborem amb l'Associació de Veïns Patraix, emmarcant les nostres actuacions en les seues Festes Populars;

​- De 2015 a 2022 afegim la col·laboració amb el Festival Mostra Viva del Mediterrani, situant les nostres actuacions als Jardins del Palau.

​- En 2016 col·laborem amb el Campionat Estatal de Futbol Sala per a persones amb Diversitat Funcional; en 2017 col·laborem amb les Festes del Barri de Camañes de la Torre.

- Des de 2021 afegim la col·laboració amb els municipis de Paiporta i Alboraia.

- Des de 2021 col·laborem amb les Biblioteques de València, programant espectacles infantils.

- Des de 2022 comptem amb el suport de la Universitat de València, programant CIRCONVIVENTS a la Nau.

- També hem comptat amb la col·laboració del Centre del Carme Cultura Contemporània, i el Centre Cultural Octubre, en 2021.

Les activitats són en obert i gratuïtes, reivindicant l'espai públic per a l'exhibició d'espectacles i altres manifestacions culturals.

Línia artística

El festival està centrat en espectacles per a tots els públics de nou Circ. Fugim del clixé del Circ Tradicional i intentem acostar al públic general propostes escèniques actuals i pròximes. En l'edició de 2018 vam apostar per obrir noves línies artístiques, amb propostes principalment infantils, espectacles de tall més adult, itinerants, foc, programació nocturna, etc. i volem continuar mantenint aquesta diversitat artística per a oferir un festival plural, dinàmic i de qualitat. A més, incloem tallers de circ per a tota la família. El nostre objectiu és mostrar espectacles que puguen interessar a públics de totes les edats i perfils. Busquem l'equilibri entre la connexió amb un públic majoritari al qual mostrar un espectacle amb valor cultural i artístic.

​Busquem espectacles amb un contingut tècnic eminentment circense, que és el nostre principal valor, contaminant-nos d'altres disciplines i arts confrontants com el Clown, el Teatre de Carrer, la Dansa, el Teatre, la Màgia o la Música en Directe.

Activitats paralel·les

Encara que el centre del Festival és l'Exhibició d'espectacles, tenim arrelades altres activitats perifèriques entorn al Circ.

Una d'elles és el Circ Social, que està en l'ADN de la companyia. A través del Circ treballem amb entitats centrades en els joves en risc d'exclusió social (Iniciatives Solidàries, Missatgers de la Pau, Centre de Dia de la Malva-rosa, Fundació Adsis-Taleia), persones amb addicció (Proyecto Hombre), xiquetes i xiquets amb necessitats especials (Fundación Mira'm, CEE Rosa Llácer) i Persones amb Diversitat Funcional (Bonagent, Alter Valencia, Proyecto Empar, La Nostra Casa, COM Isabel de Villena, COM Juan de Garay, Asprona, ACOVA). En el nostre festival sempre fem tallers de Circ Social i exhibim espectacles integrats per artistes dels nostres projectes amb joves i persones amb diversitat.

​Una altra de les activitats pròpies del Festival són els Intercanvis Juvenils Europeus. Hem rebut grups de joves d'Edimburg, Setúbal i Nàpols, i tots els anys ens presenten els seus espectacles.

​Els tallers de Circ en família, dirigits a xiquets, adults i persones amb diversitat funcional, són una altra de les activitats que han estat presents en totes les nostres edicions.

El nostre públic

El gran valor que té el nostre festival és el volum d'espectadors que genera.

​La col·laboració que hem realitzat amb les diferents entitats i esdeveniments amb els quals treballem en Xarxa amb el nostre festival ha fet que tradicionalment i sense tot just esforç (ni de temps ni de diners) hàgem comptat amb una afluència massiva per part del públic als nostres espectacles.

​La popularitat del Circ, la seua capacitat per a arribar a una àmplia capa de la població i per a atraure nous públics, connectant amb població no habituada a consumir Cultura ni Arts Escèniques, han sigut claus també per a aquest èxit.

crossmenuchevron-up-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram