EL FESTIVAL
EL FESTIVAL VALENCIRC CELEBRA EL SEU DESÉ ANIVERSARI

El Festival VALENCIRC celebra la seua X edició programant 32 actuacions gratuïtes des del 30 de setembre al 16 d'octubre.

Amb 30 espectacles íntegres i 5 tallers oberts al públic, Valencirc continua sent el principal aparador del Circ Valencià, que viu un moment creatiu efervescent, amb més de la meitat de la nostra graella de programació valenciana. A nivell nacional comptarem amb espectacles de Galícia, Catalunya i Balears; i l'intercanvi juvenil europeu amb la COMPAGNIA ELEFANTI (Itàlia).

Amb motiu del 10é Aniversari hem reprogramat un bloc anomenat VALENCIRC REMEMBER, rescatant un espectacle de cadascuna de les 9 edicions anteriors. Combinem així espectacles amb quasi 10 anys en gira, com POTTED (Cia. La Trócola) o LA BELLA TOUR; amb èxits actuals com POI (Cia. D’ESTRO), o SAVE THE TEMAZO.

La línia artística del festival continua oferint una programació circense eclèctica: tenim espectacles que mostren totes les disciplines circenses, dirigits al públic general, l'infantil, i l'adult, propostes més clàssiques, contemporànies, de carrer; i de xicotet, mitjà i gran format.

Per a donar-los espai a tots ells hem mantingut el nostre format de 3 caps de setmana, repetint espais i socis de la nostra xarxa: Mostra Viva del Mediterrani, les Festes Populars de Patraix, Biblioteques de València i els municipis d'Alboraia i Paiporta. Afegim la col·laboració de la Universitat de València, exhibint les mostres d'alumnes del Espai de Circ, Dinamic i Espai Òrbita en la nostra jornada de CIRCONVIVENTS.

Com a produccions pròpies, enguany repetim amb la nostra Gala de Dones Cirqueres de la CV, i llancem una altra col·laboració amb el nostre costat més canalla: A Xuparla Cabaret. A més d'un Taller Internacional de CIRC I INCLUSIÓ SOCIAL als nostres socis d'ITÀLIA i PORTUGAL del nostre projecte biennal d'ERASMUS PLUS.

I donarem la benvinguda al nostre curs regular de Circ Social amb 17 tallers en la nostra primera setmana de festival.

Com sempre, les exhibicions seran en l'espai públic, gratuïtes, i en la seua majoria, a l'aire lliure.

 

Salut, i molt Circ
HISTÒRIA


El Festival ValenCirc, organitzat per la companyia SARGANTANA CIRC INCLUSIU, sorgeix en 2013 amb la voluntat d'oferir una programació al voltant del Nou Circ a la ciutat de València. Portem 9 edicions, en 2022 serà el nostre desè aniversari.
Des del seu inici el nostre festival s'ha caracteritzat pel treball en xarxa amb altres entitats i esdeveniments, amb les quals hem anat creixent:
- D'aquesta manera, des de 2013 col·laborem amb l'Associació de Veïns Patraix, emmarcant les nostres actuacions en les seues Festes Populars;
- En 2015 afegim la col·laboració amb el Festival Mostra Viva del Mediterrani, situant les nostres actuacions als Jardins del Palau.
- En 2016 col·laborem amb el Campionat Estatal de Futbol Sala per a persones amb Diversitat Funcional; en 2017 col·laborem amb les Festes del Barri de Camañes de la Torre.
 ​
Les activitats són en obert i gratuïtes, reivindicant l'espai públic per a l'exhibició d'espectacles i altres manifestacions culturals.


EDICIONS ANTERIORS

LÍNIA ARTÍSTICA


El festival està centrat en espectacles per a tots els públics de nou Circ. Fugim del clixé del Circ Tradicional i intentem acostar al públic general propostes escèniques actuals i pròximes. En l'edició de 2018 apostem per obrir noves línies artístiques, amb propostes principalment infantils, espectacles de tall més adult, itinerants, foc, programació nocturna, etc. i volem continuar mantenint aquesta diversitat artística per a oferir un festival plural, dinàmic i de qualitat. A més, incloem tallers de circ per a tota la família, com el Taller de Construcció de Malabars, o les Olimpíades de Circ. El nostre objectiu és mostrar espectacles que puguen interessar a públics de totes les edats i perfils. Busquem l'equilibri entre la connexió amb un públic majoritari al qual mostrar un espectacle amb valor cultural i artístic.
Busquem espectacles amb un contingut tècnic eminentment circense, que és el nostre principal valor, contaminant-nos d'altres disciplines i arts confrontants com el Clown, el Teatre de Carrer, la Dansa, el Teatre, la Màgia o la Música en Directe.ACTIVITATS PARAL·LELES


Encara que el centre del Festival és l'Exhibició d'espectacles, tenim arrelades altres activitats perifèriques entorn al Circ.

Una d'elles és el Circ Social, que està en l'ADN de la companyia. A través del Circ treballem amb entitats centrades en els joves en risc d'exclusió social (Iniciatives Solidàries, Missatgers de la Pau, Centre de Dia de la Malva-rosa, Fundació Adsis-Taleia), persones amb addicció (Proyecto Hombre), xiquetes i xiquets amb necessitats especials (Fundación Mira'm, CEE Rosa Llácer) i Persones amb Diversitat Funcional (Bonagent, Alter Valencia, Proyecto Empar, La Nostra Casa, COM Isabel de Villena, COM Juan de Garay, Asprona, ACOVA). En el nostre festival sempre fem tallers de Circ Social i exhibim espectacles integrats per artistes dels nostres projectes amb joves i persones amb diversitat.
Una altra de les activitats pròpies del Festival són els Intercanvis Juvenils Europeus. Hem rebut grups de joves d'Edimburg, Setúbal i Nàpols, i tots els anys ens presenten els seus espectacles.
Els tallers d'Introducció al Circ, dirigits a xiquets, adults i persones amb diversitat funcional, són una altra de les activitats que han sigut presents en totes les nostres edicions.EL NOSTRE PÚBLICEl gran valor que té el nostre festival és el volum d'espectadors que genera.
La col·laboració que hem realitzat amb les diferents entitats i esdeveniments amb els quals treballem en Xarxa amb el nostre festival ha fet que tradicionalment i sense tot just esforç (ni de temps ni de diners) hàgem comptat amb una afluència massiva per part del públic als nostres espectacles.
La popularitat del Circ, la seua capacitat per a arribar a una àmplia capa de la població i per a atraure nous públics, connectant amb població no habituada a consumir Cultura ni Arts Escèniques, han sigut claus també per a aquest èxit.


EDICIONS ANTERIORS 2021 

 2020 

 2019 

 2018 

 2017 

 2016 

 2015 

 2014 

 2013