EL FESTIVALHISTÒRIA


El Festival ValenCirc, organitzat per la companyia LA FINESTRA Nou Circ, sorgeix en 2013 amb la voluntat d'oferir una programació ajuste al Nou Circ a la ciutat de València. Portem perquè 6 edicions, en 2019 serà la setena.
Des del seu inici el nostre festival s'ha caracteritzat pel treball en xarxa amb altres entitats i esdeveniments, amb les quals hem anat creixent:
- D'aquesta manera, des de 2013 col·laborem amb les Associació de Veïns Patraix, emmarcant les nostres actuacions en les seues Festes Populars;
- En 2015 afegim la col·laboració amb el Festival de Cinema de Mostra Viva, situant les nostres actuacions als Jardins del Palau.
- En 2016 col·laborem amb el Campionat Estatal de Futbol Sala per a persones amb Diversitat Funcional; en 2017 col·laborem amb les Festes del Barri de Camañes de la Torre.
 ​
Les activitats són en obert i gratuïtes, reivindicant l'espai públic per a l'exhibició d'espectacles i altres manifestacions culturals.


EDICIONS ANTERIORS

LÍNIA ARTÍSTICA


El festival està centrat en espectacles per a tots els públics de nou Circ. Fugim del clixé del Circ Tradicional i intentem acostar al públic general propostes escèniques actuals i pròximes. En l'edició de 2018 apostem per obrir noves línies artístiques, amb propostes principalment infantils, espectacles de tall més adult, itinerants, foc, programació nocturna, etc. i volem continuar mantenint aquesta diversitat artística per a oferir un festival plural, dinàmic i de qualitat. A més, incloem tallers de circ per a tota la família, com el Taller de Construcció de Malabars, o les Olimpíades de Circ. El nostre objectiu és mostrar espectacles que puguen interessar a públics de totes les edats i perfils. Busquem l'equilibri entre la connexió amb un públic majoritari al qual mostrar un espectacle amb valor cultural i artístic.
Busquem espectacles amb un contingut tècnic eminentment circense, que és el nostre principal valor, contaminant-nos d'altres disciplines i arts confrontants com el Clown, el Teatre de Carrer, la Dansa, el Teatre, la Màgia o la Música en Directe.ACTIVITATS PARAL·LELES


Encara que el centre del Festival és l'Exhibició d'espectacles, tenim arrelades altres activitats perifèriques entorn al Circ.

Una d'elles és el Circ Social, que està en l'ADN de la companyia. A través del Circ treballem amb entitats centrades en els joves en risc d'exclusió social (Iniciatives Solidàries, Missatgers de la Pau, Centre de Dia de la Malva-rosa, Fundació Adsis-Taleia), persones amb addicció (Proyecto Hombre), xiquetes i xiquets amb necessitats especials (Fundación Mira'm, CEE Rosa Llácer) i Persones amb Diversitat Funcional (Bonagent, Alter Valencia, Proyecto Empar, La Nostra Casa, COM Isabel de Villena, COM Juan de Garay, Asprona, ACOVA). En el nostre festival sempre fem tallers de Circ Social i exhibim espectacles integrats per artistes dels nostres projectes amb joves i persones amb diversitat.
Una altra de les activitats pròpies del Festival són els Intercanvis Juvenils Europeus. Hem rebut grups de joves d'Edimburg, Setúbal i Nàpols, i tots els anys ens presenten els seus espectacles.
Els tallers d'Introducció al Circ, dirigits a xiquets, adults i persones amb diversitat funcional, són una altra de les activitats que han sigut presents en totes les nostres edicions.EL NOSTRE PÚBLICEl gran valor que té el nostre festival és el volum d'espectadors que genera.
La col·laboració que hem realitzat amb les diferents entitats i esdeveniments amb els quals treballem en Xarxa amb el nostre festival ha fet que tradicionalment i sense tot just esforç (ni de temps ni de diners) hàgem comptat amb una afluència massiva per part del públic als nostres espectacles.
La popularitat del Circ, la seua capacitat per a arribar a una àmplia capa de la població i per a atraure nous públics, connectant amb població no habituada a consumir Cultura ni Arts Escèniques, han sigut claus també per a aquest èxit.


EDICIONS ANTERIORS